Εσωτερικό Παιδί, Αθωότητα και Γενναιότητα

Το βιωματικό, ομαδικό, διήμερο σεμινάριο μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια τα παιδικά τραύματα, να συναντήσουμε το εσωτερικό μας παιδί και να σχετιστούμε μαζί του όπως είναι αναγκαίο για τον καθένα μας. Όταν αυτό συμβεί, η τραυματισμένη, καταπιεσμένη εμπειρία απελευθερώνεται, αφομοιώνεται και φωτίζει τα βήματά μας προς την εσωτερική ανάπτυξη και αλλαγή. Πρόκειται για μια βαθιά θεραπευτική εμπειρία.

Το παράδοξο είναι ότι όταν αποδεχθώ τον εαυτό μου όπως είμαι, τότε μπορώ να αλλάξω.

Carl Rogers

Το σεμινάριο:

Όλοι έχουμε βιώσει κάποιο τραύμα στη ζωή μας. Το να δουλεύουμε με αυτό συνεπάγεται να δουλεύουμε με την αίσθηση ότι κάτι έπρεπε να είχε συμβεί διαφορετικά στο παρελθόν μας. Τόσες καταγραφές και τόσα συναισθήματα μπορούν να επιβιώνουν στη καρδιά και στη μνήμη μας, κάνοντας το εσωτερικό μας παιδί να επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε για τον εαυτό μας σήμερα καθώς και την ποιότητα των σχέσεών μας. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν είμαστε δυσλειτουργικοί ή ελαττωματικοί και οι άμυνες που ο εαυτός χρησιμοποιεί για να μας προστατέψει δεν είναι παράλογες. Για την ακρίβεια, συμπεριφορές που φαίνονται αινιγματικές ή αυτοκαταστροφικές μπορούν να ιδωθούν ως απόπειρες ενός ατόμου να διαχειριστεί ένα παλιότερο τραύμα στη ζωή του. Καλωσορίζοντας, λοιπόν, αυτές τις συμπεριφορές και αποδεχόμενοι τους φόβους, τη ντροπή και τη θλίψη, μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στην ευάλωτη και πληγωμένη περιοχή του αφηγήματός μας ώστε να έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε έναν “νέο τρόπο να υπάρχουμε”, γεμάτο ασφάλεια, τρυφερότητα, σεβασμό, ευγένεια και αγάπη.

Στο βιωματικό ομαδικό εργαστήρι «Εσωτερικό παιδί, αθωότητα και γενναιότητα” θα έχουμε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε πώς ήταν το να μεγαλώνουμε και θα επιτρέψουμε στις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας ως παιδιά να αναδυθούν σε έναν χώρο ασφάλειας και αποδοχής. Παρότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να αλλάξουμε ό,τι μας συνέβη, μπορούμε να επιστρέψουμε νοητά, να αλληλεπιδράσουμε με ασφάλεια με το παιδικό μας εαυτό και να του προσφέρουμε μια νέα διορθωτική εμπειρία ώστε να ανακτήσουμε την ταυτότητά μας και την αυθεντική μας δύναμη, που αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας από τότε που γεννηθήκαμε.  

Η ευκαιρία να θεραπεύσουμε την ιστορία μας υπάρχει παντού. Η θεραπευτική δύναμη του βιωματικού προγράμματος είναι πράγματι εκπληκτική. Αν δεν έχετε βιώσει τη θεραπευτική δύναμη της δουλειάς μας, σας προσκαλούμε να έρθετε μαζί μας σε αυτό το ιδιαίτερο εργαστήρι και μέσα από την εκπαίδευση, την καθοδηγούμενη φαντασίωση και τις δημιουργικές/διαδραστικές ασκήσεις, θα σας βοηθήσουμε να ανακτήσετε και να θεραπεύσετε τον πληγωμένο σας εσωτερικό εαυτό.

Θεματικές ενότητες:

Μέρος πρώτοΟ εαυτός μου σήμερα – γνωριμία με την ομάδα.
Εξερεύνηση της παιδικής ηλικίας
Συνάντηση με το εσωτερικό μας παιδί και η δύναμη της αγκαλιάς
Μέρος δεύτεροΤο εσωτερικό μας παιδί ακούγεται
Το γράμμα της αγάπης
Η εμπειρία της κάθαρσης

Το βιωματικό εργαστήρι διαρκεί ένα Σαββατοκύριακο και ζητείται από τους συμμετέχοντες να είναι παρόντες σε όλη τη διαδικασία, καθώς η κάθε θεματική ενότητα αποτελεί ομαλή συνέχεια της επόμενης. 

Πριν την έναρξη της ομάδας, χρειάζεται να προηγηθεί για κάθε συμμετέχοντα και για την προσωπική του ασφάλεια, μια ατομική συνεδρία με έναν θεραπευτή/διευκολυντή ώστε οι προσωπικές του ανάγκες να είναι ορατές κατά την ομαδική  βιωματική εμπειρία και να νιώθει την ασφάλεια του «κρατήματος” και της εμπιστοσύνης.

Διευκολυντές:

Πρεμ Άντρι
(Γεώργιος Φραγκάκης)

Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας

Βασίλης Σκανδάλης

Προσωποκεντρικός Ψυχοθεραπευτής / Μέντορας

Πληροφορίες:

  • Τόπος: Δια ζώσης στο Ελληνικό Εργαστήριο Ψυχοθεραπείας
  • Αριθμός συμμετεχόντων: έως 8 άτομα σε κάθε ομάδα.
  • Κόστος Συμμετοχής: 200€ ο κάθε συμμετέχων.

(Περιλαμβάνει όλο το βιωματικό πρόγραμμα, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, καφέ και μεσημεριανό φαγητό καθώς και τις αμοιβές των θεραπευτών).

  • Ατομική Συνεδρία: 50€ για μια ώρα.

Κριτικές για σεμινάριο:

Φόρμα Ενδιαφέροντος:

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.