Βιωματικά/Επιμορφωτικά Σεμινάρια

Διοργανώνουμε Βιωματικά/Επιμορφωτικά Σεμινάρια πάνω στις θεματικές με τις οποίες ασχολούμαστε.

Ομαδική Ψυχοθεραπεία (Online ή δια ζώσης)

Ομαδική Ψυχοθεραπεία (Online ή δια ζώσης)

Στην ομάδα μας ανταλλάσσουμε εμπειρίες, σοφία, νοιάξιμο και καλές προθέσεις. Μέσα από τα μάτια του κάθε μέλους αναρωτιόμαστε πάνω στο αφήγημά μας και αναπτύσσουμε την επίγνωσή μας. Κάθε άτομο στην ομάδα κρατάει έναν “καθρέφτη” στον οποίο μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια του άλλου. Ταυτόχρονα, μας δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσουμε την επανασύνδεσή με τους ανθρώπους αλλά και με την την ελπίδα προς την ίδια τη ζωή. Έτσι, η ομάδα μας διδάσκει για τον εαυτό αλλά και για τις σχέσεις μας, τα μοιράσματά μας είναι θεραπευτικά και οι ποιότητες που μοιραζόμαστε κάνουν την εμπειρία απίστευτα ισχυρή.

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα (Gordon Hellas)

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα (Gordon Hellas)

Στην φιλοσοφία του δρ Gordon υπάρχει η πεποίθηση πως τα παιδιά δεν είναι κακά ή άτακτα· απλώς προσπαθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους σε κάθε δεδομένη στιγμή. Ένα τρίχρονο κοριτσάκι χοροπηδάει πάνω στον καναπέ επειδή θέλει να διασκεδάσει και να παίξει· ένα δεκαεξάχρονο αγόρι επιστρέφει σπίτι αργά γιατί νιώθει την ανάγκη να είναι με τους φίλους του.

Πρόκειται για ένα μοντέλο μη τιμωρητικό, που αντικαθιστά τις τιμωρίες και τις ανταμοιβές με συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες δεξιότητες επικοινωνίας που βοηθούν τους γονείς να κατανοήσουν τις ανάγκες των παιδιών, να αντιπαρατεθούν στις μη αποδεκτές συμπεριφορές τους με σεβασμό και κατανόηση και, τέλος, να βρουν αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Και όλα αυτά, διαφυλάσσοντας και ενδυναμώνοντας την μεταξύ τους σχέση.

Εσωτερικό Παιδί, Αθωότητα και Γενναιότητα

Εσωτερικό Παιδί, Αθωότητα και Γενναιότητα

Το βιωματικό, ομαδικό, διήμερο σεμινάριο μας δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια τα παιδικά τραύματα, να συναντήσουμε το εσωτερικό μας παιδί και να σχετιστούμε μαζί του όπως είναι αναγκαίο για τον καθένα μας. Όταν αυτό συμβεί, η τραυματισμένη, καταπιεσμένη εμπειρία απελευθερώνεται, αφομοιώνεται και φωτίζει τα βήματά μας προς την εσωτερική ανάπτυξη και αλλαγή. Πρόκειται για μια βαθιά θεραπευτική εμπειρία.

Αγώνες Ορατότητας: Μια ΛΟΑΤΚΙ+ Προσέγγιση

Αγώνες Ορατότητας: Μια ΛΟΑΤΚΙ+ Προσέγγιση

Το βιωματικό πενθήμερο σεμινάριο στοχεύει στην αναγνώριση των προσωπικών αγώνων ορατότητας που κάνουμε όλοι και όλες μας με στόχο την απελευθέρωση του συνειδητού μας εαυτού!