Γεώργιος Φραγκάκης (Πρεμ Άντρι)

Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας

Βιογραφικό


Ο κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας, Γεώργιος Φραγκάκης (Πρεμ Άντρι) είναι υποψήφιος διδάκτορας, βοηθός καθηγητή στα μαθήματα κλινικής ψυχολογίας και εκπαιδευτής στη προσωποκεντρική ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση του Καθολικού Πανεπιστημίου της Λουβαίν. Υπήρξε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Γαλλόφωνης Ένωσης Προσωποκεντρικών και Βιωματικών Ψυχοθεραπευτών – AFPC (02/2022 έως 02/2025) και συν-δημιουργός του Συνεργατικού Περιοδικού Ψυχολογίας, Πολιτισμού και Συνειδητότητας «Animartists».

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία (Πανεπιστήμιο του Στραθκλάιντ). Η αγάπη του για τα παιδιά τον έκανε να διευρύνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ψυχολογία της Ανάπτυξης των Παιδιών (Πανεπιστήμιο του Κεντρικού Λάνκασαϊρ), ενώ το ενδιαφέρον και η ευαισθησία του για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις διαφορετικές κοινωνικές ομάδες τον οδήγησε να εμβαθύνει και στον τομέα Συγκρούσεις και Επικοινωνία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Είναι πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας (EAP), καθώς και Εκπαιδευτής της Προσωποκεντρικής Προσέγγισης από την Ευρωπαϊκή Προσωποκεντρική και Βιωματική Εταιρεία (PCE Europe).

Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του κλινικού ψυχολόγου/ψυχοθεραπευτή σε Βέλγιο και Ελλάδα και δραστηριοποιείται στα ζητήματα των προβλημάτων σχέσεων, της φροντίδας ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς και των συνακόλουθων τραυματικών εμπειριών, της αυτο-αποδοχής κάθε οντότητας και της ανάδειξης του εσωτερικού της πλούτου ενώ, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των θεμάτων φύλου και σεξουαλικότητας, τον ρόλο του φεμινισμού στη σύγχρονη κοινωνία και την επεξεργασία νέων αντιλήψεων πάνω στην ψυχοθεραπεία. Σήμερα, συνεργάζεται ως εκπαιδευτής της προσωποκεντρικής ψυχοθεραπείας στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν καθώς επίσης αποτελεί και μέλος της ερευνητικής ομάδας του τμήματος Ψυχοθεραπείας, «PCLab». Τέλος, στο τελευταίο του βιβλίο με τίτλο Η Πραγμάτωση της Λίλιθ: Ψυχοθεραπεία, Μύθος και Θηλυκότητα (εκδ. Κοντύλι) κάνει τη δική του κριτική στον χώρο της προσωποκεντρικής και της ευρύτερης ψυχοθεραπείας και περιγράφει βιωματικά το πώς ανέπτυξε μια σπάνια εσωτερική δύναμη μέσω της θεραπευτικής του εμπειρίας, του αναστοχασμού και αυτογνωσίας, χρησιμοποιώντας ως καύσιμο την ευσπλαχνικότητα, το θάρρος, και πάνω απ’ όλα την αφοσίωση σε μια ενεργή, μη-βίαιη επαφή.

University of Strathclyde logo
University of Central Lancashire logo
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
panteion-logo 1

Κριτικές


Αφιερώσεις


Ομιλία του Άντρι Γεωργίου Φραγκάκη και της Φαίης Σουλιώτη: Φύλο, Σεξουαλικότητα και Ετεροκανονική Εκπαίδευση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας

Ομιλία του Άντρι Γεωργίου Φραγκάκη και της Φαίης Σουλιώτη: Φύλο, Σεξουαλικότητα και Ετεροκανονική Εκπαίδευση στο χώρο της Ψυχικής Υγείας