Ομαδική Ψυχοθεραπεία (Online ή δια ζώσης)

Στην ομάδα μας ανταλλάσσουμε εμπειρίες, σοφία, νοιάξιμο και καλές προθέσεις. Μέσα από τα μάτια του κάθε μέλους αναρωτιόμαστε πάνω στο αφήγημά μας και αναπτύσσουμε την επίγνωσή μας. Κάθε άτομο στην ομάδα κρατάει έναν “καθρέφτη” στον οποίο μπορούμε να δούμε τον εαυτό μας μέσα από τα μάτια του άλλου. Ταυτόχρονα, μας δίνεται η ευκαιρία να εξασκήσουμε την επανασύνδεσή με τους ανθρώπους αλλά και με την την ελπίδα προς την ίδια τη ζωή. Έτσι, η ομάδα μας διδάσκει για τον εαυτό αλλά και για τις σχέσεις μας, τα μοιράσματά μας είναι θεραπευτικά και οι ποιότητες που μοιραζόμαστε κάνουν την εμπειρία απίστευτα ισχυρή.

Το παράδοξο είναι πως ο καθένας μας, στο βαθμό που είναι πρόθυμος να είναι ο εαυτός του, ανακαλύπτει πως δεν αλλάζει μόνο αυτός, αλλά και αυτοί με τους οποίους συνδέεται. Πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό κομμάτι της εμπειρίας μου κι ένα από τα πιο ουσιαστικά πράγματα που νομίζω πως έχω μάθει στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή.

Carl Rogers

Το σεμινάριο:

Στην ομαδική ψυχοθεραπεία του Ελληνικού Εργαστηρίου Ψυχοθεραπείας η κάθε ομάδα αποτελείται από 10 έως 15 άτομα και συντονίζεται από έναν ή δύο θεραπευτές. Στην κοινή αυτή εμπειρία είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά και ισότιμοι, ατελείς αλλά και υπεύθυνοι, μοναχικοί αλλά και υποστηρικτικοί. Μαθαίνουμε να μιλάμε από το βάθος του εαυτού μας και να ακούμε τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μας με έναν αυθεντικό και ενσυναισθητικό τρόπο. Ταυτόχρονα, η ακρόαση των μοιρασμάτων μας από τα υπόλοιπα μέλη -με κοντινούς αγώνες, ανάγκες και συναισθήματα- μας βοηθά να νιώσουμε ότι δεν είμαστε μόνοι αλλά ότι αποτελούμε μέλος ενός υποστηρικτικού και σταθερού πλαισίου. Άλλωστε, κατά την εμπειρία μας, η αίσθηση του “ανήκειν” είναι από μόνη της μια σπάνια, ανεκτίμητη και ανακουφιστική εμπειρία, ειδικά αν αυτή πλαισιώνεται από ασφάλεια, εμπιστοσύνη, σεβασμό και καλοσύνη.

Διευκολυντές:

Πρεμ Άντρι
(Γεώργιος Φραγκάκης)

Κλινικός Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας

Πληροφορίες:

Για το βιωματικό εργαστήρι ζητείται από τους συμμετέχοντες να είναι παρόντες σε όλη τη διαδικασία, καθώς η κάθε θεματική ενότητα αποτελεί ομαλή συνέχεια της επόμενης.

  • Διάρκεια: 1 φορά την εβδομάδα από 2 ώρες κάθε φορά.
  • Τόπος: Εξ αποστάσεως (Πλατφόρμα Skype) και δια ζώσης στο Ελληνικό Εργαστήριο Ψυχοθεραπείας.
  • Αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα σε κάθε ομάδα.
  • Κόστος Συμμετοχής: 120€ (συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

Κριτικές για σεμινάριο:

Πρώτος Κύκλος: 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 27 Ιουνίου 2022

Φόρμα Ενδιαφέροντος:

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος.